mercedes-eqc

Sådan vælger du den rigtige elbil

Der er mange ting, der skal overvejes, når man skal vælge en ny elbil. Her er nogle af de ting, du skal have in mente, når du skal vælge din nye elbil, og som kan med fordel kan overveje inden man køber sin helt nye elbil.

Pris

Prisen på en elbil er selvfølgelig en afgørende faktor for mange. Hvor meget er du villig til at spendere på en ny bil? Det er en god idé at have et budget i mente, når du begynder at kigge på elbiler. Prisen herhjemme svinger rigtige meget og elbiler er bestemt ikke de billigste af biltyper at købe, faktisk tvært i mod. Man kan dog få en elbil (Dacia spring) til kun 140.000 kroner. Men gennemsnittet ligger på de 500.000 kroner. for en elbil, som eksempelvis en EQC Mercedes.

Rækkevidde

En anden vigtig faktor er rækkevidden på elbilen. Hvor langt skal den kunne køre på en opladning? Hvis du har brug for en bil, der kan køre langt, så er det en god idé at vælge en bil med en lang rækkevidde. Herhjemme er rekorden for rækkevidde Tesla Model S, som kan køre op til 639 km på en opladning. Men det er ikke altid at ens behov er så stort. Mange elbiler på markedet i dag har en rækkevidde på mellem 200 og 300 km.

Design

Der er selvfølgelig også mange, der tænker på design, når de skal købe bil. De fleste elbiler ligner hinanden, men der er også en del, der skiller sig ud. En ting der er meget vigtig at tænke på når man køber en elbil, er at den skal passe til ens behov. Hvis man ikke har behov for en stor bil, kan man overveje at købe en mindre bil, som passer til ens behov.

Pendler?

Hvis du pendler til og fra arbejde, så er det en god idé at tænke på, om der er mulighed for at lade din elbil på arbejdet. Hvis du ikke har mulighed for det, så kan du for eksempel overveje at købe en ladestation til din garage.

Egenproduceret strøm

Et andet vigtigt argument for at vælge en elbil er, at du kan spare en masse penge, hvis du ejer et hus med et solcelleanlæg. Du kan nemlig bruge strømmen fra dit solcelleanlæg til at oplade din bil. På den måde vil du kunne reducere din biludgift markant.